Activiteiten Welzijn Putten

Tijdens de lockdown blijft Welzijn Putten telefonisch goed te bereiken.

Welzijn Putten zoekt begeleiders vluchtelingen 

In april en mei verhuizen er statushouders vanuit het asielzoekerscentrum naar Putten. Zij hebben hulp van vrijwilligers nodig bij het opbouwen van hun leven hier. Wil jij die vrijwilliger zijn? Je wordt dan gekoppeld aan een individu of gezin met wie je 6 maanden optrekt. Je helpt hen bijvoorbeeld bij het kopen van meubels, het kiezen van een school en gaat mee met afspraken bij de gemeente. Het doel hiervan is dat de statushouder steeds beter zelf weet waar hij hulp kan vragen en hoe dingen (lokaal) geregeld zijn. Gemiddeld kost dit je een dagdeel per week. Je wordt bijgestaan door de vrijwilligerscoördinator van Welzijn Putten.
Meer weten? Bel 0341-357078 of mail jmeverts@welzijnputten.nl 

Financieel café 

Het financieel café is er voor mensen die vragen hebben over financiële zaken. Wanneer u bijvoorbeeld lastige formulieren moet invullen of moeilijke brieven moet beantwoorden dan kan het financieel café u helpen. Vanwege de coronamaatregelen werkt het financieel café alleen op afspraak. Afspraak maken? Bel 088 7846464.

Uitleen hulpmiddelen Medipoint

Tijdens de lockdown blijven de hulpmiddelen van Medipoint te leen bij Welzijn Putten. Iedere werkdag tussen 9 en 11 uur kunt u de hulpmiddelen lenen en terugbrengen bij de balie in Stroud. Dringend verzoeken we u deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11 uur te komen voor hulpmiddelen.

Hulpmiddelen Medipoint thuis laten bezorgen

Het is mogelijk dat Medipoint de hulpmiddelen bij u thuis bezorgt. U kunt dat op twee manieren regelen. U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven aan Medipoint via telefoonnummer 088-1020100. Of u bestelt via de website https://www.medipoint.nl/. U klikt op de homepage op de bovenste rode balk op het woord ‘lenen’ en dan wijst het zich verder vanzelf.

Wegwijs in Welzijn

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn kunnen u de weg wijzen naar mogelijke antwoorden. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren. Buiten kantooruren, of wanneer u dat sowieso prettiger vindt, kunt u uw vraag stellen via de website van Welzijn Putten. Op de homepage vindt u rechts bovenin een button ‘wegwijs in welzijn’. Via deze knop komt u op het aanmeldingsformulier. Daar kunt u uw vraag en gegevens invullen. Binnen een week zal een medewerker van Wegwijs in Welzijn contact met u opnemen en u helpen om uw vraag te beantwoorden.

Vrijwilligersvacaturebank

Organisatie, ben je op zoek naar vrijwilligers voor jouw leuke klus?
Vrijwilliger, Zoek jij iets wat je dag leuker maakt? 

Kijk voor de vacaturebank op de site van Welzijn Putten: www.welzijnputten.nl  (button vacaturebank)  of neem contact op met Monique Steunenberg via msteunenberg@welzijnputten.nl

Diepvriesmaaltijden van Apetito

Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door vrijwilligers thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek: 0341-357078.