Activiteiten Welzijn Putten

Welzijn Putten is weer met enkele activiteiten gestart. Ben u nog geen deelnemer maar heeft u vragen of interesse? Neem dan contact op via Wegwijs in Welzijn. Dat kan via het formulier op de website of bel naar 0341-357078.

Netwerkcoaching aangeboden

Alle mensen kunnen de steun van bekenden en vrienden goed gebruiken. Gezelschap, praktische hulp en emotionele steun van de mensen om je heen is erg belangrijk. Maar door allerlei oorzaken kan iemands vriendenkring inkrimpen. Bijvoorbeeld door mantelzorg, ouderdom, verlies, ziekte of handicap. Het is dan zaak om daar iets aan te doen. Maar wat?
Voor mensen die het lastig vinden om nieuwe vrienden en kennissen te vinden is er de netwerkcoach. Een netwerkcoach helpt iemand om zijn of haar sociale netwerk te vergroten. Met hulp van de coach doorloopt de klant een traject dat een groter netwerk oplevert. Welzijn Putten start met het aanbieden van netwerkcoaching en is op zoek naar mensen die hun netwerk willen uitbreiden en die daarbij graag geholpen worden door een coach. De dienst wordt gratis aangeboden door Welzijn Putten. Meer weten of aanmelden? Bel 0431-357078 en vraag naar Tanja of Simone. Aanmelden per e-mail kan ook: sbvee@welzijnputten.nl

Kent u de klussendienst van Welzijn Putten al?

De klussendienst voert kleine klusjes uit voor mensen die in Putten wonen, niet in staat zijn om klusjes en reparaties zelf uit te voeren en niet veel geld te besteden hebben. Voldoet uw klus aan deze voorwaarden? Dan kunt u  op werkdagen contact opnemen met de receptie van Welzijn Putten tussen 8.30 en 12.00 uur via nummer 0341-357078. Een klus kost €5,- per keer en de materiaalkosten. Op woensdag worden de klussen verdeeld en zal er daarna contact met u opgenomen worden voor een afspraak.

Daarnaast is er plaats voor een nieuwe vrijwilliger bij deze leuke dienst. Interesse? Stuur een e-mail naar msteunenberg@welzijnputten.nl 

Wandelclub

De wandelclub van Welzijn Putten is een gezellige groep die eens in de twee weken (op de vrijdagmorgen van de oneven weken) een wandeltocht maakt. Op 23 juli gaat de club weer van start. Om 9.00 uur wordt er, met een kopje koffie, verzameld in de foyer van Stroud. Van 9:30 tot ongeveer 11.00 uur wordt een mooie wandeling gemaakt. U bent van harte welkom bij deze gezellige activiteit. Doorgang van de wandeling is weersafhankelijk. Meer informatie en aanmelden bij Welzijn Putten 0341-357078.

Vervoer

Mensen die geen gebruik meer kunnen maken van eigen vervoer, openbaar vervoer of van Viavé en die niemand in de buurt hebben die kan helpen met vervoer, kunnen beroep doen op de bus van Welzijn Putten. Onze behulpzame chauffeurs brengen en halen abonnees binnen de gemeentegrenzen. Voor meer informatie of een abonnement kunt u bellen op werkdagen tussen 9 en 11 uur naar 0341-357078.

Financieel Café Putten weer volledig open

Het Financieel Café in Stroud werkt vanaf 6 juli weer zoals voor de coronamaatregelen. Dat betekent op dinsdagmiddag van 17.30 tot 18.30 uur vrije inloop of op afspraak en op woensdagmorgen van 09.30 tot 10.30 uur vrije inloop en van 10.30 tot 12.00 uur op afspraak. 

Woont u in Putten en kunt u wat hulp gebruiken bij uw administratie en/of financiën, bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier? Dan bent u weer van harte welkom in het Financieel Café! Schroom niet om binnen te lopen of te bellen voor een afspraak voor uzelf of een ander. Afspraak via Stimenz, telefoon 088-7846464.

Uitleen hulpmiddelen Medipoint

Hulpmiddelen van Medipoint zoals krukken, douchestoelen, toiletverhogers enz zijn te leen via Welzijn Putten. Iedere werkdag tussen 9 en 11 uur kunt u de hulpmiddelen lenen en terugbrengen bij de receptie in Stroud. Dringend verzoeken we u deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11 uur te komen voor hulpmiddelen.

Lukt het u niet om tussen 09.00 en 11.00 uur bij Welzijn Putten langs te komen voor hulpmiddelen? Dan kunt u heel gemakkelijk zelf een bestelling doen. De Medipoint hulpmiddelen worden dan ook nog eens bij u thuis bezorgd. U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven aan Medipoint via telefoonnummer 088-1020100. Of u bestelt via de website www.medipoint.nl U klikt op de homepage op de bovenste rode balk op het woord ‘lenen’ en dan wijst het zich verder vanzelf.

Wegwijs in Welzijn

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn kunnen u de weg wijzen naar mogelijke antwoorden. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren. Buiten kantooruren, of wanneer u dat sowieso prettiger vindt, kunt u uw vraag stellen via de website van Welzijn Putten. Op de homepage vindt u rechts bovenin een button ‘wegwijs in welzijn’. Via deze knop komt u op het aanmeldingsformulier. Daar kunt u uw vraag en gegevens invullen. Binnen een week zal een medewerker van Wegwijs in Welzijn contact met u opnemen en u helpen om uw vraag te beantwoorden.