Activiteiten Welzijn Putten

De ontmoetingsactiviteiten van Welzijn Putten zijn gestopt om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het kantoor van Welzijn Putten in Stroud blijft tijdens kantooruren geopend en de maaltijden, de bus en de hulpmiddelen uitleen blijven vooralsnog doorgaan. Voor de gezondheid van publiek en medewerkers vraagt Welzijn Putten om het contact zo veel mogelijk telefonisch of via de mail te laten verlopen.

Burenhulpkaart

Welzijn Putten verspreidt fysiek en via de sociale media de Burenhulpkaart. Dit is een brief die u bij uw buren in de bus kunt stoppen om hulp aan te bieden of te vragen. Omdat hulp vragen vaak moeilijk is voor mensen kan het fijn zijn als u de eerste stap zet en iemand in de straat uw hulp aanbiedt. De Burenhulpkaart is te downloaden via onderstaande knop.

Wegwijs in Welzijn

Bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn gaan met u in gesprek en wijzen de weg naar mogelijke oplossingen. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten en is op alle werkdagen te vinden in Stroud. Vanwege de coronamaatregelen is Wegwijs in Welzijn op het moment uitsluitend telefonisch te bereiken. Bel: 0341-357078 tijdens kantooruren en onze medewerkers helpen u op weg.

Diepvriesmaaltijden van Apetito

Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door vrijwilligers bij u thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek: 0341-357078.

Vervoer

Als u geen gebruik meer kunnen maken van eigen vervoer, openbaar vervoer of van Viavé en niemand in de buurt heeft die kan helpen met vervoer kunt u beroep doen op de bus van Welzijn Putten. Onze behulpzame chauffeurs brengen en halen abonnees binnen de gemeentegrenzen. Meer weten of abonnement: bel op werkdagen tussen 9 en 11 uur: 0341-357078.

Uitleen hulpmiddelen

Welzijn Putten verzorgt een Uitleenpunt van Medipoint. Iedere werkdag tussen 9 en 11 uur zijn hulpmiddelen te leen bij de balie in Stroud. Leden van Icare lenen loopmiddelen gratis of met korting, niet-leden betalen voor loopmiddelen de gebruikelijke vergoeding. Meer weten: raadpleeg de website https://www.medipoint.nl