Wegwijs in Welzijn

In Putten zijn veel vrijwilligersorganisaties en groepen actief die graag mensen willen helpen om zelfstandig en gelukkig te kunnen leven. Het is fijn dat er veel aanbod is. Voor zorgvragers is het soms moeilijk om de weg te vinden en bij de juiste organisatie terecht te komen. Wegwijs in Welzijn is hierbij behulpzaam.

Hoe werkt Wegwijs in Welzijn

Een inwoner wendt zich met zijn vraag tot Wegwijs in Welzijn. Wegwijs in Welzijn gaat in gesprek om de vraag te verhelderen en informeert de inwoner over de mogelijkheden er in Putten zijn binnen de informele zorg en het verenigingsleven. Ook helpt Wegwijs in Welzijn met zoeken naar mogelijkheden in het eigen netwerk. Vervolgens neemt Wegwijs in Welzijn contact op met de betreffende organisatie en verzorgt de overdracht. Daarna is de klant deelnemer van de betreffende club.

Wanneer zich bij een vrijwilligersorganisatie een klant aanmeldt die daar niet aan het goede adres is dan vragen we de organisatie om die persoon verwijzen naar Wegwijs in Welzijn. Op deze manier wordt de inwoner snel geholpen bij zijn zoektocht. En het bespaart vrijwilligersorganisaties tijd omdat de klanten niet langer hoeven rondshoppen.

Als het nodig is helpen we ook op weg in het professionele hulpverleningscircuit. Met organisaties zoals Stimenz en het WMO loket is afgesproken dat ze bij hun zoektocht naar ondersteuning in het informele circuit gebruik maken van Wegwijs in Welzijn en vice versa.

Contact opnemen kan door te bellen naar Welzijn Putten: 0341-357078.
i.v.m. Corona is het nodig dat u eerst een afspraak maakt. 

Welzijn Putten, ondernemend in Welzijn

Vragen? Bel ons gerust! 0341 – 357 078