Jeugdfonds Sport & Cultuur

Meedoen = meer kansen!

Helaas zijn er ook in Putten gezinnen die sport en cultuurlessen niet kunnen betalen doordat het inkomen van het gezin te laag is.

De gemeente Putten vindt het erg belangrijk dat kinderen wel kunnen meedoen. Samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur maken we het mogelijk dat alle kinderen uit Putten kunnen meedoen aan sport en cultuur. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

Kinderen leren samenwerken, merken waar ze goed in zijn waardoor het zelfvertrouwen groter wordt en het concentratievermogen wordt beter. Een kind dat lekker in z’n vel zit, presteert beter thuis, op school en op straat. Wij willen dat alle kinderen en jongeren tussen de 4 en 17 jaar mee kunnen doen. Ook als er thuis weinig geld is.

Wat zijn de spelregels?

  • Aanvragen mogen voor meerdere kinderen uit één gezin gedaan worden.
  • Een aanvraag kan alleen gedaan worden door een intermediair.
  • De contributie / lesgeld wordt direct betaald aan de sportclub of instelling
    waar het kind les heeft, ouders hebben hier geen omkijken naar.
  • Er kan per kind worden gekozen voor sport of cultuur, beide is niet mogelijk.
  • Als een kind al sport is het niet mogelijk om geld aan de ouders terug te betalen, alleen nieuwe aanvragen worden meegenomen.

Een Intermediair is een persoon die officieel geregistreerd staat bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur en kan een hulpverlener of bijvoorbeeld iemand uit het onderwijs zijn. Intermediairs kunnen zich aanmelden op de website: https://www.allekinderendoenmee.nl
Het doen van een aanvraag duurt hooguit 5 minuten en kan het leven van een kind op een positieve manier veranderen.

Kijk voor meer informatie op: https://jeugdfondssportencultuur.nl

Neem contact op met Tanja van Driel van Welzijn Putten: tvdriel@welzijnputten.nl of bel ons!

Stichting Leergeld

In de gemeente Putten is er nu ook een Stichting Leergeld. Stichting Leergeld Randmeren zorgt er voor dat kinderen die in armoede leven de kans krijgen om mee te blijven doen op andere gebieden dan sport. Leergeld Randmeren is actief om alle kinderen gelijke kansen te geven om mee te doen aan de samenleving. Kan een kind geen tablet betalen, maar is dit wel nodig voor school? Gaat het kind naar school in Ermelo, maar is er geen geld voor een fiets? Lukt het niet meer om een kinderfeestje te organiseren, omdat er daar geen geld voor is? Voor deze en andere vragen kan er contact worden opgenomen met www.leergeldrandmeren.nl

Welzijn Putten, ondernemend in Welzijn

Vragen? Bel ons gerust! 0341 – 357 078