Maatschappelijke inburgering

Maatschappelijke begeleiding statushouders
Elke gemeente heeft de opdracht van de rijksoverheid gekregen om statushouders te voorzien van een woning. In Putten coördineert Welzijn Putten deze taak in opdracht van de gemeente Putten. Zodra statushouders in een eigen woning krijgen, is bijna alles nieuw voor hen. Bijvoorbeeld de Nederlandse taal en cultuur, de woonomgeving en medische voorzieningen. Bij Welzijn Putten zijn er maatschappelijk vrijwilligers en taalmaatjes actief om hen hierbij te ondersteunen.

Maatschappelijk vrijwilligers
Maatschappelijk vrijwilligers helpen statushouders bij praktische zaken. Denk aan de verhuizing, het inrichten van de woning, het inschrijven bij de huisarts en het zoeken naar een school voor de kinderen. Maatschappelijk vrijwilligers maken statushouders wegwijs in Putten. Zij geven informatie over de Nederlandse samenleving en besteden aandacht aan het opbouwen van een netwerk en contact met buren. Samen met de vrijwilliger werkt de statushouder aan een nieuwe toekomst.

Taalmaatjes
Voor goede inburgering is het begrijpen en spreken van de Nederlandse taal onmisbaar. Taalmaatjes zijn vrijwilligers die statushouders helpen bij het oefenen van de Nederlandse taal in de praktijk.

Jij kan helpen!
Help jij ‘nieuwkomers’ bij het maken van een nieuwe start in Putten? Geweldig! Als vrijwilliger sta je er niet alleen voor. Welzijn Putten ondersteunt je hierbij. Ook geven we je trainingsmogelijkheden. Wil je je aanmelden of meer weten? Neem contact op met Esther Schipper. Je bereikt haar via telefoonnummer 0341-357078 / 06-86865163 of per e-mail: eschipper@welzijnputten.nl.

Welzijn Putten, ondernemend in Welzijn

Vragen? Bel ons gerust! 0341 – 357 078