Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage, een samenwerking met het Christelijk College Groevenbeek

‘Je krijgt er geen geld voor, maar je wordt er wel rijk van​’

Wat is een maatschappelijke stage?
Een maatschappelijke stage is een vorm van leren buiten de school, waarbij je door middel van vrijwilligerswerk kennismaakt met allerlei aspecten en onderdelen van de samenleving. Je wordt met de maatschappelijke stage uitgedaagd te leren van een activiteit voor een ander, verantwoordelijkheid op je te nemen en om zo kennis te maken met onbekende aspecten van de samenleving.
Vrijwilligerswerk in het kader van een maatschappelijke stage bereidt je voor op volwaardige deelname aan de samenleving en geeft inhoud aan het begrip burgerschap. Je doet tijdens de maatschappelijke stage een indruk op van wat er zoal nodig is in een instelling of organisatie. Hierbij maak je je een aantal vaardigheden eigen.

Meer informatie

Vrijwilligersorganisaties in Putten die maatschappelijke stage in hun organisatie willen aanbieden kunnen hun maatschappelijke stageplek aanmelden bij Mas4you.nl. Welzijn Putten is beheerder voor stagebieders uit Putten voor deze applicatie. Bij problemen met Mas4you.nl en vragen over welk werk geschikt is voor een maatschappelijk stagiair kunnen stagebieders contact opnemen met Welzijn Putten. Leerlingen kunnen hun vragen stellen aan de docent op school.