Wandelclub bestaat 20 jaar

De wandelclub van Putten voor Elkaar is een gezellige groep die eens in de twee weken een wandeltocht maakt. Stien en Klaas Slofstra zijn op 1 september 2003 met de wandelgroep gestart. Dat betekent dat de wandelgroep op 1 september 20 jaar bestond en dat hebben de leden feestelijk herdacht! Met taart en koffie, een wandeling en daarna een lekkere lunch hebben de leden dit heugelijke feest gevierd. 

Het initiatief voor de wandelclub werd in 2003 genomen door de toenmalige Stichting Welzijn Ouderen Putten. Zij hebben de fervente wandelaars Stien en Klaas gevraagd om coördinatoren van een nieuwe wandelgroep te worden. Ter voorbereiding hebben Stien en Klaas een keer meegewandeld met de wandelgroep in Harderwijk en omdat dat erg leuk was hebben ze de organisatie van de Puttense wandelgroep op zich genomen. Later is ook Peter Kieft als hulp-coördinator aangehaakt. Na het overlijden van Klaas heeft hij de coördinatie overgenomen. Peter zet nu de route uit en Stien verzorgt de administratie. De wandelclub heeft 20 leden, zowel mannen als vrouwen. Meestal lopen er zo’n 15 personen mee.

De wandelgroep wandelt op de vrijdagmorgen van de oneven weken. Om 9.00 uur wordt er, met een kopje koffie, verzameld in de foyer van Stroud. Van 9:30 tot ongeveer 11.00 uur wordt een mooie wandeling gemaakt. Meestal voert de wandeling door de mooie bossen bij Stroud. Af en toe gaan ze met de auto om eens iets verder weg te kunnen wandelen. De wandeling duurt ongeveer een uur en een kwartier en gaat zo snel dat alle deelnemers mee kunnen komen. De deelname is gratis, alleen het kopje koffie moet betaald worden.

Iedereen is van harte welkom om aan te haken bij deze gezellige activiteit. Doorgang van de wandeling is weersafhankelijk. Meer informatie en aanmelden bij Welzijn Putten 0341-357078.