Agenda Putten voor Elkaar

Bingo bij Welzijn Putten op 29 september 2023

De bingomiddag is een gezellig moment van samenzijn en tegelijkertijd maakt u kans op erg leuke en lekkere prijzen. Op 29 september 2023 gaat de zaal voor de bingo open om 13.30 uur. Er wordt vanaf die tijd een kopje koffie/thee ingeschonken. Om 14.00 uur gaan de ballen rollen. Tussendoor wordt er een pauze ingelast en rond half vijf verwachten we weer dat het is afgelopen. Komt u ook?

U bent van harte welkom bij Welzijn Putten aan de Brinkstraat 91 in Putten.

Aanvraag mantelzorgwaardering

Vanaf 6 september t/m 27 oktober kunnen mantelzorgers de jaarlijkse mantelzorgwaardering aanvragen. Ga voor de voorwaarden en het invullen van het formulier naar de site www.welzijnputten.nl.
Vragen of hulp nodig bij het aanvragen? Bel met Welzijn Putten 0341 357 078.

Valpreventiecursus ‘In Balans’

Samen met Fysiotherapie In Balans Putten en Fysiotherapie Putten organiseert Welzijn Putten een valpreventiecursus. Gedurende 12 weken krijgt u allerlei oefeningen, testen en informatie over bewegen en evenwicht. De  cursus wordt op dinsdagochtend en donderdagochtend in Stroud gegeven en begint om 09.45uur. De cursus kost €250,-, maar in veel gevallen krijgt u een (groot) deel vergoed van de verzekeraar. De cursus start op dinsdag 26 september, er is plek voor maximaal 12-15 deelnemers. Geef u snel op via 0341-357078.

Samen creatief 

Elke dinsdagmiddag komt een creatieve groep samen bij Welzijn Putten voor iedereen die het leuk vindt om creatief bezig te zijn en anderen te ontmoeten. Deelnemers nemen hun eigen creatieve werk mee. Er wordt geen les gegeven. Samen creatief is op dinsdag van 2 tot 4 in de foyer van Stroud. Meer informatie en aanmelden bij Welzijn Putten 0341-357078.

Bijeenkomst ‘Nieuwe contacten’

Op 19 oktober van 10 tot 12 uur organiseert Welzijn Putten een koffieochtend voor iedereen die nieuwe één op één contacten wil aangaan. Opgeven via astutvoet@welzijnputten.nl of door te bellen naar 0341-357078.

Financieel Café Putten 

Voor mensen die in Putten wonen en wel wat hulp kunnen gebruiken bij de administratie en/of financiën, zoals het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier, is er het Financieel Café! Het Financieel Café is geopend op dinsdagavond van 17:30 tot 18:30 uur en op woensdagmorgen van 09.30 tot 12.00 uur. Tijdens openingstijden is er vrije inloop. Een afspraak maken is ook mogelijk door te bellen naar 088-784 64 64 (Stimenz) en een afspraak met een vrijwilliger van het Financieel Café te plannen.

Wegwijs in Welzijn

Vragen over activiteiten en ontmoeting of op zoek naar hulp en geen idee waar te beginnen? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn kunnen je de weg wijzen naar mogelijke antwoorden. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten en is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren. Buiten kantooruren, of wanneer je dat sowieso prettiger vind, kunt je je vraag stellen via de website van Welzijn Putten. Op de homepage vindt je rechts bovenin een button ‘wegwijs in welzijn’. Via deze knop kom je op het aanmeldingsformulier waar je je vraag en gegevens kan invullen. Binnen een week zal een medewerker van Wegwijs in Welzijn contact opnemen en je helpen om je vraag te beantwoorden.

Klussendienst

De klussendienst voert kleine klusjes uit voor mensen die in Putten wonen, niet in staat zijn om klusjes en reparaties zelf uit te voeren en niet veel geld te besteden hebben. Ook kunnen ze helpen bij problemen met computers of telefoons. Voldoet de klus aan deze voorwaarden? Op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur kan er dan contact opgenomen worden met de receptie van Welzijn Putten via nummer 0341-357078. Een klus kost €5,- per keer en de materiaalkosten. Op woensdag worden de klussen verdeeld en zal er daarna contact opgenomen worden voor een afspraak.

Vervoer

Mensen die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of openbaar vervoer kunnen een abonnement nemen op het vervoer van Welzijn Putten. Behulpzame chauffeurs vervoeren de abonnees op werkdagen binnen de gemeentegrenzen van Putten. Voorwaarde is dat u zelfstandig kunt in- en uitstappen. Rolstoelvervoer is niet mogelijk. Voor meer informatie of een abonnement bellen op werkdagen tussen 9 en 11 uur naar 0341-357078.

Diepvriesmaaltijden van Apetito

Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door dezelfde vrijwilligers persoonlijk thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek: 0341-357078.

Uitleen hulpmiddelen

Welzijn Putten verzorgt een Uitleenpunt van Medipoint. Iedere werkdag tussen 9 en 11 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. 

Puttenconnect.nl  

Op zoek naar een zinvolle invulling van de dag: kijk op: www.puttenconnect.nl.  Op het platform Putten Connect zijn activiteiten en vrijwilligersvacatures te vinden én te plaatsen.